Kropsterapi er en behandlingsform, der har en helhedsorienteret tilgang til problemstillinger af fysisk eller psykisk karakter, men som oftest er det en kombination af begge dele.
Som behandlingsform er den optimalt til langvarige gener fx fysiske smerter, stress og uhensigtsmæssige mønstre i adfærd såvel som i tanker. Bliv klogere på hvad kropsterapi er, og hvordan det kan hjælpe dig.
Hvad er kropsterapi hos mig?
Min tilgang er generelt undersøgende og eksperimenterende og jeg bruger løs af min værktøjskasse med udgangspunkt i den enkelte klient. Jeg har en fod placeret i den traditionelle kropsterapi og en anden fod placeret i osteopatien. Det har jeg erfaret er den metode, der giver de bedste resultater for flest mulige mennesker.
Grundlæggende kan man dele kropsterapien op i flere delelementer, og hvilke elementer, der bringes i anvendelse i den enkelte behandling afhænger af klientens problemstillinger og behov. Derfor vil en kropsterapi hos mig ofte involverer en række forskellige tilgange og teknikker, herunder:
- pulserende og dynamiske massageteknikker
- dybe og overfladiske tryk i det bløde væv
- kropsscanning
- åndedrætsøvelser
- bevidsthedsarbejde
- tests af mobilitet og funktionalitet.
- elementer fra psykoterapi, som fokuserer på at udforske og bearbejde følelser, tanker og adfærdsmønstre.
Hvordan virker kropsterapi?
Kropsterapi arbejder ud fra den grundlæggende forståelse af, at vores krop bærer på vores historie, erfaringer og oplevelser. Gennem kropslige fornemmelser og bevægelse kan vi få adgang til disse informationer og arbejde med dem på en sådan måde, at vi kan påvirke vores velbefindende og mentale helbred.
Vi ved fx fra smertevidenskaben i dag, at de fleste med kroniske smerter kan afhjælpes ved at regulere nervesystemet og fjerne nogle af de faktorer, der spiller ind i forhold til smerten. – og dermed opleve en smertefrihed. (læs mere om kroppens hierarki her)
Ved at opnå større bevidsthed om vores krop, kan vi lære at genkende og frigøre spændinger, blokeringer og ubalancer. Det giver os dermed muligheden for hurtigere at identificere, hvor og hvorfor smerterne opstår og dermed, hvad man selv kan gøre for at forebygge, at det bliver værre.
“Kan på det varmeste anbefale Tanja. Har haft problemer med lænden i ca 1 år. Tanjas tilgang var at finde problemets årsag og behandle ud fra dette, samtidig med en forklaring på hvorfor det var som det var, så jeg selv var i stand til at hjælpe med til at løse problemet. Har for første gang i lang tid været ude at løbe takket være Tanja.” – Claus V, lændesmerter.